Door Martha Claeys (Universiteit Antwerpen)

Door Lotte Spreeuwenberg (Promovendus Universiteit Antwerpen)

Bestaat de vrije wil? En waar moeten we die dan gaan zoeken? De mens lijkt, net als andere dingen in de natuur, voorbestemd door kettingen van oorzaak en gevolg in de hersenen. Neurowetenschappers concluderen dat de vrije wil een illusie is. Maar is dat wel zo? Wat betekent het om vrij te zijn? We vragen het aan filosofe Lieke Asma (Munich School of Philosophy), en hersenonderzoeker Simon Van Gaal (Universiteit van Amsterdam).

Luister het hier: Kluwen Aflevering 9 – Bestaat vrije wil?

Over Kluwen

Kluwen is een filosofische podcast over de knopen van het mens zijn. Een podcast die graaft van verwarring naar verwondering en terug, met een mix van persoonlijke verhalen en filosofische argumentatie. Productie, interviews, muziek en geluid door Martha Claeys en Lotte Spreeuwenberg.

Beeld door Anne Lucassen. 


Meer:

Volg ons op

TwitterInstagramFacebook

Op de hoogte blijven per mail?

Wanneer wil je een e-mail ontvangen?

Steun ons

Doneer Word vriend