Door Bij Nader Inzien (redactie)

De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek. De jury selecteerde twintig boeken die kans maken op de prijs voor het beste filosofieboek van 2021.

De jury, bestaande uit Rosan Hollak (juryvoorzitter en redacteur boeken NRC Handelsblad), Bert Bultink (hoofdredacteur Knack), Tanny Dobbelaar (recensent filosofie Trouw en docent essayistiek), Pieter Pekelharing (docent filosofie aan de Universiteit van Amsterdam) en Hannah Achterbosch (coördinator Filosofie Magazine) selecteerde 20 filosofieboeken die in aanmerking komen voor de Socratesbeker.

André NusselderMeer dan de mens alleen
Berry VorstenboschDe overtocht
Cees ZweistraWaarheidszoekers
Frank MeesterWaarom we de wereld niet rond kunnen krijgen
Greet Van ThienenDe stuntelende mens
Hans AchterhuisGeloof in geweld
Hans SchnitzlerWij nihilisten
Imme DrosTaal is alles wat het geval is
Jan OegemaRilke en de wijsheid
Jurrien HamerWaarom schurken pech hebben en helden geluk
Lieke AsmaMijn intenties en ik
Lode LauwaertWij, Robots
Mark ElchardusReset
Michel DijkstraIntimiteit en onthechting
Pablo M. LambertiStrijdvaardig leven
Patrick Loobuyck, Voor elkaar – met elkaar
Paul van TongerenDoodgewone vrienden
Rudi LaermansGedeelde angsten
Walter WeynsWie wat woke?
Warna OosterbaanHet leven van dingen

Oproep: recensenten gezocht

Bij Nader Inzien is op zoek naar filosofen die hun academische expertise willen inzetten om bovenstaande boeken te recenseren. Wil je een recensie voor ons schrijven, neem dan contact met ons op via bijnaderinzienblog@gmail.com.

Wil je de auteurs en de boekensector steunen? Via bovenstaande links kun je de boeken bestellen bij boekhandel Bazarow, de eerlijke boekensite die zich keert tegen roofkapitalisme. De auteurs ontvangen een extra afdracht per verkocht exemplaar.


Meer:

Volg ons op

TwitterInstagramFacebook

Op de hoogte blijven per mail?

Wanneer wil je een e-mail ontvangen?

Steun ons

Doneer Word vriend