Door Bij Nader Inzien (redactie)

Bij Nader Inzien nodigt je uit voor Nooit meer naar huis, op vrijdag 16 september om 20:00u in de Brakke Grond in Amsterdam.  Elke filosofieliefhebber is welkom. Meld je nu aan via deze link. Toegang is gratis.

Na het filosofische gesprek twee jaar lang veelal online vanuit huis te hebben moeten voeren, staan we tijdens deze tweede editie van ons publieksevenement BNI Live samen stil bij het thema ‘Thuis’.  

Hoe kunnen we ons vandaag de dag nog thuis voelen? Waar vinden we een gemeenschap waar we thuis horen? Wat betekent het om je thuis te voelen in je lichaam? Hoe kunnen we een thuis vinden middenin een wooncrisis?  

Of gaan we misschien wel helemaal nooit meer naar huis? 

Het programma is ondertussen bekend. Verwacht een avond vol filosofische reflectie en discussie, afgewisseld met muzikale bijdragen van Lila IJzendoorn. De volgende filosofen zullen hun licht schijnen op het thema ‘Thuis’:

Eveline Groot (Erasmus Universiteit Rotterdam) “Altijd verse bloemen, de kosten van het thuismaken”

Savriël Dillingh (Erasmus Universiteit Rotterdam) “Er is geen wooncrisis”

Freya Terpstra (TNN, coördinator bij genderpraatjes) “Genderzorg & heimwee”

Lev Avitan (Woordkunstenaar en politiek filosoof) “Gelaagde ontheemding”

Sophie van Balen (Erasmus Universiteit Rotterdam) “Moeten we ons meer thuis voelen in de natuur?”


Nadat onze sprekers hun ideeën hebben gedeeld, schuiven ze bij Lianne Tijhaar aan tafel om met elkaar in gesprek te gaan. Ook het publiek mag vragen te stellen. We zetten de gedachtewisseling voort tijdens een borrel achteraf.

Vergeet niet om je aan te melden!


Meer:

Volg ons op

TwitterInstagramFacebook

Op de hoogte blijven per mail?

Wanneer wil je een e-mail ontvangen?

Steun ons

Doneer Word vriend

2 Comments

  1. Hallo. Ik vroeg mij af of de avond ‘nooit meer naar huis’ ook via een live stream te volgen is en/of eventueel later is terug te zien ?

    1. Nee, dat zal helaas niet het geval zijn. Hopelijk mogen we u alsnog op het evenement verwelkomen.
      Vriendelijke groet,
      Redactie Bij Nader Inzien

Comments are closed.