Bij Nader Inzien voorziet maatschappelijke kwesties van filosofische analyse en reflectie. Geen pasklare antwoorden maar verheldering van vragen en blootleggen van aannames.

De kracht en meerwaarde van de academische filosofie ligt in het analyseren van concepten en argumenten, het blootleggen van aannames, en het stellen van fundamentele vragen. We zijn ervan overtuigd dat debatten in de samenleving verbeteren als ze kunnen profiteren van deze methodes.

Daarnaast willen we op deze webstek recente ontwikkelingen in de academische filosofie toegankelijker maken voor niet-specialisten. Veel academische filosofie is niet vrij toegankelijk buiten de wetenschap. Bij Nader Inzien heeft als doel: 1) om te laten zien hoe je vanuit filosofische perspectieven die invloedrijk zijn geweest in de vorming van ons wereldbeeld kunt nadenken over huidige vraagstukken, en 2) om de nieuwste inzichten uit de academische filosofie te ontsluiten. Bij Nader Inzien hoopt zo een accurater beeld neer te zetten van wat de academische filosofie is – en niet is.

Ontwerp website: Meeusontwerpt
Bouw website: Kilohertz

KVK 75608839 | Vestigingsnr. 000043470831 | Johannes Sinthenstraat 1, 7412EB Deventer

Save