Door Bij Nader Inzien (redactie)

Op filosofieblog Bij Nader Inzien verschijnen korte artikelen voor een breed publiek over filosofie. De website wordt draaiende gehouden door een enthousiast team van promovendi, postdocs en universitair docenten van verschillende filosofiefaculteiten in Nederland en België.

Als student-lid draai je zelfstandig mee in de redactie. Je schuift één keer per maand aan bij onze redactievergadering, beheert de mailbox, zet artikelen klaar voor de website, promoot de artikelen op sociale media en denkt mee over interessante en belangrijke thema’s voor BNI. Ook is het mogelijk om ervaring op te doen met redigeren, schrijven en interviewen. Je maakt kennis met een breed veld van publieksfilosofie.

Wij vragen

  • Je vindt het belangrijk om filosofie toegankelijk te maken voor een breed publiek en denkt graag na over urgente maatschappelijke kwesties;
  • Je bent (master)student filosofie, journalistiek, of communicatie;
  • Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar voor Bij Nader Inzien;
  • Je hebt affiniteit en ervaring met sociale media.

Net als bij de andere redacteuren betreft het een onbetaalde functie. Wil je hier jouw stage, werkervaringsplek of afstudeerplek van maken, dan denken we graag met je mee over mogelijkheden.

Interesse?

Stuur uiterlijk 15 januari 2021 een motivatiebrief (1 A4) en je CV naar de redactie via bijnaderinzienblog@gmail.com. Gebruik in de mail het onderwerp “Student-lid redactie BNI”.

Over Bij Nader Inzien

Bij Nader Inzien voorziet maatschappelijke kwesties van filosofische analyse en reflectie. Geen pasklare antwoorden maar verheldering van vragen en blootleggen van aannames. De kracht en meerwaarde van de academische filosofie ligt in het analyseren van concepten en argumenten, het blootleggen van aannames, en het stellen van fundamentele vragen. We zijn ervan overtuigd dat debatten in de samenleving verbeteren als ze kunnen profiteren van deze methodes.


Volg ons op

TwitterInstagramFacebook

Op de hoogte blijven per mail?

Wanneer wil je een e-mail ontvangen?

Steun ons

Doneer Word vriend