Door Bij Nader Inzien (redactie)

Wij zoeken drie student-leden die onze redactie willen versterken. Als student-lid draai je zelfstandig mee in de redactie. Je schuift één keer per maand aan bij onze redactievergadering en denkt mee over interessante en belangrijke thema’s voor BNI. Ook is het mogelijk om ervaring op te doen met redigeren, schrijven en interviewen. Je maakt kennis met een breed veld van publieksfilosofie.

  1. Sociale media: je gaat aan de slag met de sociale media van Bij Nader Inzien. Je zorgt ervoor dat er een duidelijke beeldtaal komt voor Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Je deelt nieuwe posts via onze sociale media, en bedenkt creatieve manieren om artikelen opnieuw onder de aandacht te brengen. Maandelijks analyseer je de resultaten en presenteer je de resultaten op onze redactievergadering. Gaandeweg leer je steeds beter hoe je filosofie aantrekkelijk presenteert aan een breed publiek.
  2. Communicatie: je beheert de algemene mailbox van Bij Nader Inzien en bent het eerste aanspreekpunt van de redactie. Je reageert op vragen van lezers en andere geïnteresseerden en onderhoudt hierover nauw contact met de hoofdredactie. Je bekijkt ingezonden stukken en stuurt ze, indien geschikt, door naar een van de redacteuren. Je onderneemt initiatieven om onze blog onder de aandacht te brengen bij scholieren en studenten, en denkt mee over samenwerkingen met andere tijdschriften en universiteiten.
  3. Eindredactie: je ondersteunt de eindredactie van Bij Nader Inzien met het redigeren en inplannen van artikelen op onze website. Je bent technisch vaardig en leert werken met een CMS (WordPress). Je denkt mee over goede streamers, koppen en afbeeldingen bij onze artikelen. Je analyseert de websitebezoekers en presenteert elke maand een overzicht op de redactievergadering. Je bedenkt ideeën om onze website naar een hoger plan te tillen.

Wij vragen

  • Je vindt het belangrijk om filosofie toegankelijk te maken voor een breed publiek en denkt na over urgente maatschappelijke kwesties;
  • Je bent (master)student filosofie, journalistiek, of communicatie;
  • Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar voor Bij Nader Inzien;
  • Ervaring met sociale media en/of WordPress is een pre

Net als bij de andere redacteuren betreft het een onbetaalde functie. Wil je hier jouw stage, werkervaringsplek of afstudeerplek van maken, dan denken we graag met je mee over mogelijkheden.

Interesse?

Stuur uiterlijk 9 november 2022 een motivatiebrief (1 A4) en je CV naar hoofdredacteur Lianne Tijhaar via tijhaar@gmail.com. Gebruik in de mail het onderwerp “Student-lid redactie BNI”.

Geef in je sollicitatie aan naar welk onderdeel (sociale media, communicatie of eindredactie) je voorkeur uitgaat. Je mag meerdere onderdelen opgeven.

Over Bij Nader Inzien

Op filosofieblog Bij Nader Inzien verschijnen korte artikelen voor een breed publiek over filosofie. De website wordt draaiende gehouden door een enthousiast team van promovendi, postdocs en universitair docenten van verschillende filosofiefaculteiten in Nederland en België. Wij voorzien maatschappelijke kwesties van filosofische analyse en reflectie. De kracht en meerwaarde van de academische filosofie ligt in het analyseren van concepten en argumenten, het blootleggen van aannames, en het stellen van fundamentele vragen. We zijn ervan overtuigd dat debatten in de samenleving verbeteren als ze kunnen profiteren van deze methodes.


Volg ons op

TwitterInstagramFacebook

Op de hoogte blijven per mail?

Wanneer wil je een e-mail ontvangen?

Steun ons

Doneer Word vriend