Door Bij Nader Inzien (redactie)

De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek. De jury selecteerde vijf boeken die kans maken op de prijs voor het beste filosofieboek van 2022.

De jury, bestaande uit Pieter Pekelharing (juryvoorzitter en docent filosofie aan de Universiteit van Amsterdam), Bert Bultink (hoofdredacteur Knack), Alexandra van Ditmars (redacteur Filosofie Magazine), Tanny Dobbelaar (recensent filosofie Trouw en docent essayistiek) en Babah Tarawally (columnist Trouw, journalist en auteur) selecteerde de vijf beste boeken voor de shortlist:

Op 12 april 2023 vindt de uitreiking plaats in Spui25 in Amsterdam.

Bekijk de website voor meer informatie.

Oproep: recensenten gezocht

Bij Nader Inzien is op zoek naar filosofen die het leuk vinden om hun academische expertise in te zetten om bovenstaande boeken te recenseren. Wil je een recensie voor ons schrijven, neem dan contact met ons op via bijnaderinzienblog@gmail.com.


Vond je dit een goed artikel? Bij Nader Inzien zet zich in voor de verspreiding van serieuze filosofische kennis en analyse. We kunnen het platform draaiende houden dankzij de inzet van vrijwillige auteurs en redacteuren en de steun van lezers zoals jij. Word daarom vriend van BNI of steun ons met een donatie.

Meer:

Volg ons op

TwitterInstagramFacebook

Op de hoogte blijven per mail?

Wanneer wil je een e-mail ontvangen?

Steun ons

Doneer Word vriend