Door Bij Nader Inzien (redactie)

Wij zoeken illustratoren die onze redactie willen komen versterken. Als illustrator verzorg je zelfstandig, maar indien nodig in overleg met de redactie, afbeeldingen bij de korte filosofische teksten van Bij Nader Inzien, die vervolgens op onze website en social media verschijnen. Je wordt toegevoegd aan een groepschat waarin je per aangeboden tekst kunt aangeven of je beschikbaar bent of niet. De functie is dan ook overwegend flexibel, zodat je indien nodig voorrang kunt geven aan andere verplichtingen.

Wij vragen

  • Je hebt affiniteit met filosofie en/of denkt na over urgente maatschappelijke kwesties;
  • Je helpt met jouw aansprekende illustraties mee filosofie toegankelijk te maken voor een breed publiek;
  • Je bent beschikbaar om op flexibele basis (plusminus eens per maand) illustraties te maken bij filosofische teksten;
  • Ervaring met illustratiewerk is uiteraard een pre.

Wij bieden

  • Je krijgt de mogelijkheid jouw illustraties te delen met een breed publiek;
  • Je leert het brede veld van de Nederlandse publieksfilosofie beter kennen;
  • Je doet ervaring op in het vertalen van een filosofisch standpunt naar een grafisch beeld;
  • Je werkt samen met een gezellig redactieteam om het maatschappelijk debat van verdieping te voorzien.

Net als bij de andere redacteuren betreft het een onbetaalde functie. Wil je hier jouw stage, werkervaringsplek of afstudeerplek van maken, dan denken we graag met je mee over mogelijkheden.

Interesse?

Stuur uiterlijk 1 november een motivatiebrief (maximaal één pagina), je cv en een voorbeeld van eerder gemaakt werk naar Bas Keemink (bastiaankeemink@hotmail.com) en Friso Timmenga (f.l.s.timmenga@rug.nl). Gebruik in de mail het onderwerp “Illustrator BNI”.

Schroom ook vooral niet om bovenstaande redacteuren te benaderen indien je nog vragen hebt.

Over Bij Nader Inzien

Op filosofieblog Bij Nader Inzien verschijnen korte artikelen voor een breed publiek over filosofie. De website wordt draaiende gehouden door een enthousiast team van promovendi, postdocs en universitair docenten van verschillende filosofiefaculteiten in Nederland en België. Wij voorzien maatschappelijke kwesties van filosofische analyse en reflectie. De kracht en meerwaarde van de academische filosofie ligt in het analyseren van concepten en argumenten, het blootleggen van aannames, en het stellen van fundamentele vragen. We zijn ervan overtuigd dat debatten in de samenleving verbeteren als ze kunnen profiteren van deze methodes.


Volg ons op

TwitterInstagramFacebook

Op de hoogte blijven per mail?

Wanneer wil je een e-mail ontvangen?

Steun ons

Doneer Word vriend