Door Bas Keemink (Tilburg University)

Door Bram Medelli (Tilburg University)

Een voetballer maakt een ‘sublieme’ pass of is ‘stoïcijns’ wanneer die zich niet bezighoudt met het sentiment rond een wedstrijd. Het zijn herkenbare termen uit het dagelijks taalgebruik, maar er is vaak een zekere afstand tot de oorspronkelijke, filosofische betekenis ervan. Zo zit onze taal vol met begrippen die een filosofische achtergrond hebben.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Twitter, Facebook en Instagram.

In onze nieuwe podcastserie Grip op Begrippen verkennen we deze verborgen lagen van onze taal samen met de rijke geschiedenis en betekenissen die erachter schuilgaan. In zes afleveringen ontrafelen we de filosofische wortels van alledaagse begrippen. Nieuwsgierig? Beluister de afleveringen hier via Spotify of SoundCloud.

Deze podcast was een samenwerking tussen Bij Nader Inzien en Ik zie, ik zie Filosofie! Met dank voor het logo aan Laura Y (IG: @laura.y.music) en voor de jingle aan Milan Sep. Vind meer over Laura’s werk op www.laura-y.com.


Vond je dit een goed artikel? Bij Nader Inzien zet zich in voor de verspreiding van serieuze filosofische kennis en analyse. We kunnen het platform draaiende houden dankzij de inzet van vrijwillige auteurs en redacteuren en de steun van lezers zoals jij. Word daarom vriend van BNI of steun ons met een donatie.

Meer:

Volg ons op

TwitterInstagramFacebook

Op de hoogte blijven per mail?

Wanneer wil je een e-mail ontvangen?

Steun ons

Doneer Word vriend