Door Martha Claeys (Universiteit Antwerpen)

Door Lotte Spreeuwenberg (Promovendus Universiteit Antwerpen)

Is het eerlijk dat poetshulpen en vuilnisophalers minder verdienen dan topadvocaten, of CEO’s? Wat is een eerlijke verloning? De kloof tussen de superrijken en de rest wordt steeds groter. Verdedigers van superverloningen halen de vrijheid van de markt aan als rechtvaardiging, en benadrukken het belang van verdienste.

Econoom-filosofen Ingrid Robeyns en Huub Brouwer (Universiteit Utrecht) stellen deze argumenten in vraag. Volgens hen heeft het extreme vermogen van een kleine groep gevaarlijke consequenties voor de democratie, en doen we er goed aan om grenzen te stellen aan de rijkdom.

Luister het hier: Kluwen Aflevering 8: Verdien jij wat je verdient?

Over Kluwen

Kluwen is een filosofische podcast over de knopen van het mens zijn. Een podcast die graaft van verwarring naar verwondering en terug, met een mix van persoonlijke verhalen en filosofische argumentatie. Productie, interviews, muziek en geluid door Martha Claeys en Lotte Spreeuwenberg.

Beeld door Anne Lucassen. 


Meer:

Volg ons op

TwitterInstagramFacebook

Op de hoogte blijven per mail?

Wanneer wil je een e-mail ontvangen?

Steun ons

Doneer Word vriend

1 Comment

  1. Vraag de huishoudelijke hulp eens of ze vindt dat ze hetzelfde zou moeten verdienen als een topadvocaat. Het zal een verhelderend inzicht geven in het realistische eisenpatroon van de huishoudelijke hulp. Stel diezelfde vraag aan 1000 hhh-en en je hebt wetenschappelijke onderbouwing.

Comments are closed.